di 3 aug 2010 23:58

In de Bay Marina van Peterhead

Iets na twaalven worden we wakker. Flink bijgeslapen. Lokaal is het nog maar 11 uur, maar de dag is half voorbij. De wind laat het afweten. Grijze wolken hangen dreigend boven de kleine marina waar Karma aan de steiger ligt en het verderop gelegen centrum van de stad. Als de brunch erop zit en we een aantal dingen aan boord gedaan hebben, inspecteren we op een nabij gelegen parkeerplaats de genua. De grote witte lap heeft meer dan drie parkeerplaatsen nodig, maar als 'ie eenmaal op de grond ligt is goed te zien wat de schade is. Over een lengte van 11 meter is het stiksel gescheurd. Niet zo gek, want dat is op meer plaatsen erg slecht. Het zeildoek zelf lijkt nog redelijk goed, maar op twee plaatsen zit er ook een scheur in het doek.

Via het prikbord bij het havenkantoor bellen we met een zeilmaker in Aberdeen. Waarschijnlijk is het voor een redelijke prijs te maken en kunnen we er op wachten. Morgenochtend pakken we de bus, nemen het zeil mee en kijken of ze het inderdaad kunnen maken. Terwijl het zeil gemaakt wordt, gaan wij op zoek naar zeekaarten van Noorwegen. Want dat lijkt op dit moment het meest kansrijke scenario. Al dan niet via de Orkney of de Shetland Islands naar Noorwegen en dan terug naar Amsterdam. Rondom Engeland met deze wind gaat op dit moment niet en daar gaan we ook niet tegenin.

Jammer, maar wat in het vat zit verzuurt niet. Zoals het er nu naar uitziet vertrekken we woensdagochtend naar het Noorden. Morgen hakken we de knoop door.

Terug naar complete blog.