za 7 aug 2010 23:58

Fair Isle

Om half drie worden we wakker. Als we om ons heen kijken, zien we dat alle andere zeilboten vertrokken zijn. Alleen wij liggen er nog, naast de Good Sheppard, de Ferry waar we gisteren langszij aanmeerden. Kennelijk was het nodig om bij te slapen.

Vandaag blijven we liggen, bij gebrek aan wind. In de baai proberen we het anker uit, schrobben het dek en maken vanuit de Karmaatje, de kleine dinghy, de buitenkant van de boot schoon. En dat werd tijd. De laatste keer dat we de gele aanslag verwijderden was vorig jaar in de marina van Makkum.

Gisteravond laat kwam er nog een klein bootje terug van zee, met een aantal locals. Een van hen was getrouwd met een Nederlandse en hier op vakantie. Ze hadden flink was vis gevangen, waaronder kabbeljauw, haai en koolvis. Wij kregen wat koolvissen en maakten daar een thaise viscurry van met de kruiden en ingeblikte groenten die we nog aan boord hadden staan. Vanavond was het pasta tijd.

Vlak voor het eten maken we kennis met een local, die ook al Nederlands praat. Ze woont op het light house en nodigt ons uit om morgen koffie te komen drinken. En bij haar thuis kunnen we internetten om de windvoorspellingen te zien.

Terug naar complete blog.