wo 17 mei 2017 21:00

Grens verlegd

Vier nachten later zit ik Lerwick in Captain Flinks aan de bar met een local Pale Ale voor me. Wat een tocht. Er ging van alles stuk, en mis, en ja, op z’n tijd was het best zwaar. En vooral continu alert zijn, en dan toch tussendoor voldoende kunnen slapen. Ik heb ervan genoten.

Wat het meest ellendig was? De lifeline. Continu zit je verstrikt in dat ding, en als ‘ie blijft haken terwijl de lijn tussen je benen loopt, dan heb je echt even pech. Tegelijkertijd is het het meest belangrijke ding wat er is als je solo de Noordzee over steekt.

Op jezelf aangewezen, en op je schip. Niet ervanaf flikkeren, dan is het echt game over. Dus altijd aangelijnd. Nou ja, bijna altijd. Toen 50 mijl voor bestemming m’n halfwinder in het water viel, zat ik ‘m binnen te halen zonder lifeline. Stom. Een moment van onoplettendheid kan gewoon echt fataal zijn. Leerzame ervaring. En dat was ook het doel van de tocht.

M’n track staat ondertussen in detail onder routes op deze site. Meer verhalen komen te zijner tijd. Ik ben enorm blij dat het me gelukt is om deze grens te verleggen. Wat dat precies met me doet ga ik de komende tijd maar eens uitzoeken.

Terug naar complete blog.