ma 2 dec 2019 23:23

De twijfel voorbij

2019-12-02 Het begint opnieuw. Plannen, voorbereiden, doen, en gaan. Over precies een jaar zit ik in het vliegtuig, onderweg naar Nieuw Zeeland. Niet om te klussen, maar om te varen. Opnieuw naar de andere kant van de wereld, maar dan naar de vertrouwde kant. Een jaar is nog ver weg. Alle tijd. En tegelijkertijd wordt het onrustig en kan ik er wakker van liggen.
Ten opzichte van de vorige keer is er één ding anders. De twijfel is er niet meer. Twijfel was er, natuurlijk. Is het nu wel verstandig. Twijfel. Tot het laatste moment. En daar voorbij. Twijfel. Waarom doe ik dit? Wegvaren, van je geliefden, die steeds kleiner worden, om je droom te volgen. Klopt niet. Twijfel. Alles opgeven en gaan. Logisch is het niet. Twijfel.
Die is er niet meer. Ik ga. Niet om te gaan, maar om terug te komen, niet om onrust te veroorzaken, maar om rust te vinden. Of het verstandig is? Listen to your inner voice, and let is speak. Die van mij heeft het antwoord al lang gegeven.
Twijfel is er niet meer. Angst is er voor in de plaats. Heen in 220 dagen, terug gaat sneller. Maar wat als er weer een orkaan op m'n pad komt? Of wat als het deze keer toch mis gaat? Het kan altijd en overal mis gaan. En dan varen we langs Point Nemo. En Kaap Hoorn. Golven van gemiddeld 9 meter... Wat als het mis gaat?
Dan lossen we het op. Dat is leven.
En wat als ... Als de klok luidt? Zing deze dan nog een keer. Bouw een mooi feest voor mij. Ingewikkelder dan dat is het niet. #diggydex
Vandaag begonnen met Boek2. Karma van staal gaat goed in de winkel. Druk 2 ligt er in Januari. Nog geen exemplaar gekocht? Let me know ...

Terug naar complete blog.