vr 28 feb 2020 12:31

Opstappers gezocht voor een bijzondere reis

Ushuaia, Salvador, Azoren. Ik zoek opstappers voor de tweede helft van m’n reis rond de wereld. Na de kerst vaar ik Karma van staal (tweemaster, 40 voet) in 4 etappes terug naar huis. Per etappe heb ik plaats voor 2 tot drie opstappers. Etappe 1 gaat in jan/feb 2021 van Nieuw-Zeeland naar Ushuaia (ca 5.000 nM). In maart naar Salvador in Brazilië (ca 3.000 nM), in april naar de Azoren (ca 3.300 nM) en in mei naar Medemblik (ca. 1.700 nM). De data zijn indicatief want de wind is de baas. Enige flexibiliteit in je agenda is dus wel handig.
Ik vraag geen specifieke opleiding of bijzondere ervaring. Ik kan Karma alleen varen, maar ik vind het leuker met opstappers. Wel moet je weten wat het is om nachten door te varen, en genoeg ellende op zoutwater hebben meegemaakt om er zeker van te zijn dat je dit echt leuk vindt. Het liefst zie ik natuurlijk dat we bij windkracht 8 samen een rif kunnen zetten of een zeil opbinden, en dat je ook dan weet wat je moet doen en niet onrustig wordt als de wind nog verder aantrekt. Karma kan het goed hebben, mits je haar goed behandelt.
Wat ik van jou verwacht is niet alleen passie voor het zeilen. Ik, reken erop dat je te allen tijde zorgt voor de andere opstappers, zoals wij dat voor jou doen. Een fatsoenlijke warme maaltijd koken of een vers brood bakken, ook als we zwaar onder helling liggen. Koffie, thee of warme chocomelk maken, net waar de ander zin in heeft, terwijl je maar 3 uur hebt geslapen en veel liever in je kooi zou kruipen. En natuurlijk bijna altijd vrolijk en vriendelijk. Ik zoek geen schaap met vijf poten, maar wel bijzondere mensen met dezelfde passie, drive en een hoog energie niveau die hard willen werken om grenzeloos te kunnen genieten.
Als je iemand kent, die in dat plaatje past en die zo'n reis wel ziet zitten, mail deze tekst dan vooral door. Als je meer weten over hoe het is om zo’n tocht te maken of hoe ik als schipper functioneer, lees dan m’n boek ‘Karma van staal’ of kom naar een van m’n lezingen. Als je serieus interesse hebt, past in het plaatje en ruimte wilt maken in je agenda, mail we dan via werner@karmavanstaal.nl op welke etappe(s) je mee wilt. Ik heb nog geen idee hoe het selectieproces eruit gaat zien en welke criteria uiteindelijk bepalend zijn. Maar proefvaren gaan we zeker doen en de spreekwoordelijke klik is erg belangrijk.
Financieel gezien is de afspraak simpel: ik betaal de boot en we betalen ieder onze eigen vliegticket(s). Verbruikskosten voor bijv. eten, diesel en havengelden delen we.

Terug naar complete blog.